A jövő évi rendezvény névadó is lehet

2019.07.16. 07:00

Másodszor rendeztek vásárt a keménfai völgyhíd alatt

Az árusok és a látogatók számát illetően is sikerült jelentős előrelépést elérniük a keménfai hídi vásár szervezőinek.

Gyuricza Ferenc

A helyszín praktikus is: a híd védi a résztvevőket a napsütés, illetve akár az eső ellen is

Fotó: önkormányzat, Keménfa

A 86-os út zalalövői elkerülő szakaszának völgyhídja alatti területen több mint húsz kiállító kínálta portékáit a hétvégén az érdeklődőknek.

A kedvezőtlen időjárás ellenére több száz látogatót vonzó rendezvényen csak kézművesek és helyi termelők állíthattak ki, a szervező önkormányzat ezzel is jelezte, hogy a régi vásárok hangulatát igyekszik visszahozni. A helyszínválasztást indokolja, hogy annak idején is hidak mint árumegállító helyek környékére szervezték a vásárokat. Emellett szimbolikus tartalma is van az építménynek, a múltat köti össze a jelennel és a jövővel.

A helyszín praktikus is: a híd védi a résztvevőket a napsütés, illetve akár az eső ellen is
Fotó: önkormányzat, Keménfa

– Nagyon örülünk, hogy a tavalyi kezdeményezésünknek második alkalommal is ilyen sikere volt – mondta Cser Gábor polgármester.

– Törekedtünk, hogy mind a vásárral, mind a kulturális programokkal a sokszínűséget, a változatosságot jelenítsük meg. A kiállítók között, a helyi és környékbeli kézművesek mellett méz- és sáfrány­termelő is megjelent, utóbbi valóban különlegességnek tekinthető. A kulturális programunk sokkal gazdagabbra sikerült, mint tavaly, s Bicsák Istvánné Bita Szidónia kiállított kézimunkáit is rengetegen megtekintették.

Magát a vásárt Vigh László országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki egyebek között az ötletet dicsérte. Mint mondotta, a keménfai vásárral a völgyhíd új funkciót kapott, illetve azt is felvetette, hogy a jövő esztendőben, azaz a harmadik vásár alkalmából célszerű lenne az impozáns műtárgy névadó ünnepségét is megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában