Szent István király ünnepe

2019.08.21. 07:00

Magas rangú elismerésben részesült muravidékiek

A magyar államalapítás és Szent István király ünnepe alkalmából két Muravidéken élő magyar nemzetiségű személy is magas rangú állami kitüntetésben részesült. Az elismeréseket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn adta át az Országház vadásztermében.

Gyuricza Ferenc

A magyar népzene hagyományainak ápolásában végzett több évtizedes tevékenységéért és a muravidéki magyar önkormányzatiságban vállalt munkájáért Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át a Völgyifaluban élő Szabó Ferenc, a Muravidéki Nótázók énekegyüttes egyik alapítója, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának volt alelnöke, s egyben a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület korábbi elnöke. A Dobronakon élő dr. Vass Vilmos orvos, a Magyar Egészségügyi Társaság muravidéki tagozatának elnöke több évtizedes gyógyító munkája és közéleti-szervezői szerepvállalása elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában