BGE

2018.12.07. 17:30

Lezárta a félévet a Senior Akadémia

Nem az egyetemi ifjúság, hanem idősebb hallgatók töltötték meg csütörtökön a BGE Gazdálkodási Karának nagyelőadóját. A 2018/2019-es tanév félévzáró programjára érkeztek a töretlenül sikeres Szenior Akadémia szépkorú hallgatói.

Hajdu Péter

A nagyelőadót több száz hallgató töltötte meg Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A megjelenteket Lambertné Katona Mónika, az intézmény kiemelt projektek igazgatója, majd dr. Gubán Miklós dékán köszöntötte, aki az elmúlt félévre visszatekintve örömét fejezte ki a sok változatos, érdekes előadás kapcsán. Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke, a megyei idősügyi tanács elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy társadalmunkban egyre nagyobb figyelem irányul az idősekre. Ez a programokon is múlik, melyekkel bevonják őket a város közéletébe, még akkor is, ha életkoruk okán kicsit már távolabb vannak az aktív korosztályoktól.

A nagyelőadót több száz hallgató töltötte meg Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Már hagyomány, hogy a Senior Akadémia félévét a megyeszékhely polgármesterének előadása zárja. Balaicz Zoltán ezúttal is összefoglalta a város idei fontosabb eseményeit. Részletesen szólt a város fejlődését megalapozó nagy programokról, a TOP és a Modern Városok Program által várható fejlődésről. Friss információként jelentette be, hogy a városi uszoda mintegy 9,5 milliárd forint értékű beruházásához a kormány megadja a még hiányzó összeget, s ha az időjárás engedi, kezdődhet a munka. Ugyanakkor az aggályait sem titkolta, amikor arról beszélt, hogy a végbemenő fejlesztések után a következő években többszörösére fognak nőni a városra háruló fenntartási költségek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában