Szociális támogatásra is jut a fából

2019.02.12. 09:00

Közösségi munkával tették rendbe a pusztaszentlászlói temetőt

A temető rendbetétele érdekében szervezett közösségi munkát az elmúlt hét végére a közép-zalai község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A munkával több köbméter tűzifára is szert tettek Fotó: A szerző

Szombaton közel félszázan dolgoztak annak érdekében, hogy az elöregedett tujáktól, az elburjánzott cserjéktől megszabadítsák a kegyeleti parkot és környékét.

A munkával több köbméter tűzifára is szert tettek Fotó: A szerző

A munkálatokat Kaj István, a település időközi választáson, tavaly ősszel mandátumot nyert polgármestere kezdeményezte. Mint mondotta, olyan állapotok uralkodtak a temetőben, ami miatt mindenképpen szükség volt a növényzet egy részének kivágására.

– A megelőző hetekben az önkormányzat által foglalkoztatott közmunkások már megkezdték a kerítés melletti tuják kivágását – mutatott rá a polgármester. – A közösségi munkát annak érdekében szerveztük, hogy ez a folyamat felgyorsuljon. Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan a segítségünkre voltak, így a tervezett feladatok nagy részével el is végeztünk. Ami maradt, azt már a mi eszközeinkkel és tudásukkal nem lehet elvégezni, a sírok megóvása érdekében azokhoz veszélyes fák kivágására szakosodott szakembereket kell hívnunk.

Kaj István azt is hozzátette: a munkálatok során már így is több köbméternyi tűzifát sikerült kitermelniük. Ennek egy részét szociális támogatásként adják majd oda a községben élő rászorulóknak, a maradékot pedig értékesíteni kívánja az önkormányzat, szintén a település lakosai számára.

– Célunk a temető környezetének mielőbbi rendezése, ezért bízunk a Magyar falvak program pályázati lehetőségeiben – folytatta a polgármester. – Szeretnénk új kerítést, illetve sétányokat is tervezünk kiépíteni a kegyeleti parkban. A mostani közösségi munka ennek ez előkészítését szolgálta – magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában