Bázakerettye

2018.01.13. 11:30

Közösségépítés a Mura programban

A Mura program keretében közel 500 millió forintból a helyben maradást segítő projekt valósul meg 34 településen, körülbelül 20 ezer embert érintve.

Horváth-Balogh Attila

Cseresnyés Péter államtitkár

Fotó: Gergely Szilárd

A projektről szombaton tartott sajtótájékoztatót Nagykanizsán Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, a Mura program miniszteri biztosa és Iványi László, a gesztor település, Bázakerettye polgármestere.

Cseresnyés Péter elöljáróban kiemelte: habár a Mura program elsődlegesen a gazdaságfejlesztésről szól, fontosnak tartják benne olyan elemek megvalósítását is, amelyek a dél-zalai térségre jellemző aprófalvas településszerkezetből fakadó hátrányok csökkentését, az emberek helyben maradásának elősegítését célozzák.

A részletekről Iványi László beszélt: egyebek közt helyi humán szakemberek (óvónők, pedagógusok, szociális szakemberek) továbbképzése valósul meg, iskolán kívüli nyelvi képzéseket indítanak hátrányos helyzetű fiataloknak, szemléletformáló rendezvényeket szerveznek a családok számára, erősítik a közösségi közlekedést azért, hogy a szegény sorsú gyerekek könnyebben juthassanak el az óvodába, iskolába, továbbá a térségből 40 tehetséges diákot támogatnak ösztöndíjjal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában