Avatás

2019.03.25. 07:00

Közelebb kerül egymáshoz a két zalai falu

Közelebb került egymáshoz Milejszeg és Nagylengyel annak az útnak köszönhetően, melynek első, 1000 méteres szakaszát szombaton avatták fel.

Arany Gábor

Fotó: Katona Tibor

Fonyadt Róbert, Milejszeg polgármestere elmondta, a 2017-es esőzések tönkretették az Ady Endre utcát, amely a falu keleti oldalán húzódó hegyhátra vezet, és onnan csak 1200 méter Nagylengyel északi széle.

A 328 lakosú Milejszeg önkormányzata vis maior pályázaton 17 millió forintot nyert, ebből – megtoldva 1,7 milliós önrésszel – 500 méteren helyreállították az utca aszfaltburkolatát, újabb 500 méterre mészkövezés került. A további szakasz makadámburkolata nyárra lesz kész, s ezzel 10 kilométer kerülő takarítható meg a két falu között.

 

Az áta­dáson Vigh László ország­gyűlési képviselő, miniszteri biztos beszédében kiemelte: a magyar falvak fejlesztésére a következő négy évben 600 milliárd forintot költ a kormány. A képviselő külön köszönetet mondott a község korábbi jegyzőjének, Salamon Henriettának a vis maior pályázat elkészítéséért, valamint a faluért végzett évtizedes munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában