őszi dísz- és koszorú­kötést

2018.10.30. 08:00

Koszorús kurzuson Zalaegerszegen

Zöld ággal, babérral, borostyánnal, tujával, fenyővel és virággal megpakolt kosarakkal érkeztek a kertbarátok a Keresztury VMK-ba.

Fincza Zsuzsa

Természetes anyagokból készültek a koszorúk Fotó: Fincza Zsuzsa

Az idén 50 éves jubileumát ünneplő Zalaegerszegi Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület közös őszi dísz- és koszorú­kötést tartott, Mrakovics Miklósné, az egyesület elnöke jelezte, ez is hagyományápolás, hiszen régen a családok maguk készítették a sírdíszeket.

Természetes anyagokból készültek a koszorúk Fotó: Fincza Zsuzsa

– Egerszeg-hegyen gyerekkoromban mindig összegyűlt három-négy asszony, és összeadták a tudományukat: ki az ágakat tudta szépen feldrótozni, ki a díszítésben jeleskedett. Kertbarátok lévén az őszi virágokat, a koszorúba való növényeket is magunk neveltük.

– A műanyag sírdísz mellett egyre keresettebbek az ágból, termésből, örökzöldből, élő és száraz virágból készült koszorúk, csokrok – mondta Horváth Miklós arany okleveles kertészmérnök. A koszorúalap készítését Németh Miklósnétól lesték el, Barkovics Tiborné falevelekből alkotott rózsákat, Tóth Gyuláné taplógombát tett bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában