a biztonságért

2019.08.14. 14:10

Körforgalom létesül Keszthely és Cserszegtomaj között, a Rezi úti csomópontban

Körforgalom épül a 71. főút elkerülő szakaszán, a Keszthely és Cserszegtomaj közti, úgynevezett Rezi úti csomópontban – jelentette be Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

Forrás: Facebook

Fotó: Balatoni Krónika

Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere és Bartha Gábor, Cserszegtomaj polgármestere részvételével tartott sajtótájékoztatón a képviselő elmondta: az útkereszteződés tervezése óta alaposan megnőtt a forgalom az elkerülő úton, s a két település között is – írja közösségi oldalán a Balatoni Krónika – Keszthely Információs Magazinja.

Fotó: Balatoni Krónika / Facebook

A kezdetektől próbálják elérni a változást, ám azt az eredeti projekt nem tette lehetővé. A csomópont biztonságossá tétele most megvalósul, a közlekedési államtitkár elrendelte az útkereszteződésben a körfogalom kiépítését, annak tervezését. Utóbbi már megkezdődött, a körforgalom építési munkálatai a szükséges előkészítéseket követően várhatóan jövő tavasszal indulnak. Nagy Bálint hangsúlyozta: minden szempontból – turisztikailag és gazdaságilag – fontos, hogy a Keszthely városának, a térségnek megfelelő legyen az infrastruktúrája, a közlekedés terén ez különösen lényeges. S ehhez természetesen a biztonság is szükséges.

Az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a helyen körforgalom létesül. Bartha Gábor kiemelte: sokan kérték, hogy tegyék biztonságosabbá a csomópontot. Fontos, hogy ez megvalósul, hiszen a biztonság mindenkinek az érdeke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában