Siker

2017.11.20. 14:30

Kiválóan szerepeltek a zalai tűzoltók a fekvenyomó versenyen

Miskolc adott otthont november 16-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Fekvenyomó Bajnokságának. Az idei megmérettetést az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében, Mészáros László, többszörös fekvenyomó Európa- és világbajnok közreműködésével rendezték meg a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: katvéd

A nagyszabású versenyen – a korábbi évekhez hasonlóan – nők és férfiak egyaránt a súlyok alá feküdtek, hogy számot adjanak erejükről és felkészültségükről. Az erőemelő világszövetség (WPC) versenyszabályzata alapján a sportolók junior, open és masters kategóriában, 20-tól 69 éves korig, 60 kilogrammostól egészen 125 kilogrammos súlycsoportig indulhattak.

Fotó: katvéd

A helyezéseket a bírók a legnagyobb súly teljesítése alapján döntötték el. A csapatverseny értékelésénél a szervezeti egységenként induló, maximum tíz fő közül a legjobb négy férfi és egy női versenyző eredményét összesítette a bírálóbizottság.

Fotó: katvéd

Az eredményhirdetésen a nagykanizsai és a zalaegerszegi tűzoltók is a dobogó különböző fokaira állhattak fel. Egész pontosan Szabó Kornél tűzoltó őrmester 190 kilogrammos legnagyobb nyomással első helyezettként, Horváth Jánostűzoltó törzsőrmester 150 kilogrammos eredménnyel kategóriájában harmadik,Kránitz Antal tűzoltó főtörzsőrmester pedig 170 kilogrammos teljesítménnyel, kategóriájának harmadik helyen zára a megmérettetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában