Ősszel pótolják

2019.06.18. 07:00

Kivágnak hetven fát a gébárti strand környékén

Motoros fűrészek zajától volt hangos a hét végén a gébárti strand és környéke, ahol veszélyes fák eltávolítását kezdték meg.

Arany Gábor

A gébárti strandon és környékén dolgoznak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

A feladatra többtucatnyi önkéntes, a Zala Különleges Mentők Egyesület, valamint a Ganz-szakgimnázium rendészeti tagozatos, 9–11. évfolyamos diákjai vállalkoztak.

A gébárti strandon és környékén dolgoznak
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Az egyesület vezetője, Horváth Péter érdeklődésünkre elmondta, hogy a gébárti félsziget faállományát erdészeti szakemberek mérték fel, és ők jelölték ki az elöregedett, illetve megdőlt, emiatt veszélyessé vált fákat a kivágásra. A munkálatoknak pénteken délután fogtak neki, és szombaton egész nap folytatták. A ledöntött, feldarabolt és elszállításra összerakott közel hetven fa pótlása októberben kezdődik el, helyükre elsősorban kőrist és juhart ültetnek. Az egyesület a munkálatok költségeit a Gébárti-tó környezettudatos rendezésére a Mol Helyi érték pályázatán nyert félmillió forintból finanszírozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában