elismerés

2019.08.01. 12:00

Kitüntetés járt az önkéntes tűzoltók vezetőjének

Egy csodálatos hetet tölthettek el az iharosberényi önkéntes tűzoltók, polgárőrök, családtagjaik és a szervezet támogatói hamburgi partner­egyesületüknél.

Horváth-Balogh Attila

Az iharosberényi csapat tagjai a hamburgi kollégákkal Fotó: Thorsten Niedermann

Mint azt Ledniczky Miklós Jánosné, az Iharosberényi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta, szervezetük a hazaiak mellett nemzetközi partnerkapcsolatokat is ápol német, horvát és szlovák egyesületekkel. Ezek közül a legrégebbi a hamburgi, eidelstedti ifjúsági és felnőtt önkéntes tűzoltókkal kialakított együttműködés.

– Másfél évtizedes kapcsolatunk legfontosabb elemeként évi váltásban egy-egy hetet tölthet 15-20 fő a másik egyesületnél – magyarázta Ledniczky Miklós Jánosné. – A kapcsolat elindítói mindkét csapatban a régi vezetők voltak, néhai Bali János és Thorsten Niedermann, a főszervezői feladatokat pedig a kezdetektől én látom el, illetve tolmácsként is közreműködöm. Idén mi, iharosberényiek kaptunk meghívást és 18 fővel egy hetet tölthettünk Hamburgban.

Az iharosberényi csapat tagjai a hamburgi kollégákkal Fotó: Thorsten Niedermann

Az elnök jelezte: a vendéglátók által szervezett szakmai programok keretében a berényiek megismerkedhettek több tűzoltóság eszközeivel, tagjaival és munkájukkal. Emellett szabadidős programokat is szerveztek a vendéglátók: elvitték a magyar bajtársakat az állatkertbe, a halpiacra, a kikötőbe és az új koncertközpontba, az Elbphilharmonie-ba is.

– A búcsúesten nagy meglepetés volt számomra, hogy átvehettem a legrangosabb kitüntetést a nemzetközi kapcsolatok szervezéséért, építéséért. Nagyon meghatódtam – idézte fel Ledniczky Miklós Jánosné. – Köszönetet mondtam a kitüntetésért és a vendéglátók szerető gondoskodásáért Thorsten Niedermann volt parancsnoknak, Sebastian Schwebe önkéntes felnőtt tűzoltó parancsnoknak, Steffen Kütz ifjúsági tűzoltó parancsnoknak, Nick Thomsen-Kuklok ifjúsági tűzoltó parancsnokhelyettesnek, valamint minden segítőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában