Mura-program

2018.04.05. 08:00

Kiemelt turisztikai térséggé alakítanák Muraföldét

Huszonöt milliárd forintos turisztikai fejlesztési program készült Murafölde és annak centruma, Kanizsa vonatkozásában - mondta el szerdán Cseresnyés Péter, a Mura-program miniszteri biztosa.

Pásztor András

Cseresnyés Péter szimbolikusan a nemrég felújított kanizsai kilátó előtt számolt be a Mura-program turisztikai céljairól

Fotó: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

Mint elhangzott: a Mura-program legfontosabb célja a munkahelyteremtés, így minden beruházás, legyen az mezőgazdasági termékfejlesztés vagy turisztikai program, ezt a célt szolgálja.

- Valódi turisztikai desztinációt szeretnénk teremteni a térségből, és ennek érdekében Muraföldét turisztikai márkaként építjük fel – fogalmazott Cseresnyés Péter, aki hozzátette: ehhez egyedi programot, élményt kell nyújtani az idelátogatóknak, másrészt minőségi szolgáltatásokra, szálláshelyekre lesz szükség.

Cseresnyés Péter szimbolikusan a nemrég felújított kanizsai kilátó előtt számolt be a Mura-program turisztikai céljairól
Fotós: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

Mint kiderült: az elmúlt egy évben a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen olyan program került kidolgozásra, ami 15 rendkívül izgalmas kulcsprojektet tartalmaz.

- Jelenleg azon dolgozunk, hogy Murafölde a kiemelt turisztikai térség kategóriába kerülhessen s a teljes turisztikai térségfejlesztéshez szükséges mintegy 25-30 milliárd forintos forrást is megkaphassa – jelezte az országgyűlési képviselő, aki hozzátette: reményei szerint a térséget rövidesen egy lapon említik majd a Balaton-felvidékkel, a Fertő tóval vagy a Dunakanyarral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában