Rendezvény

2019.06.12. 07:00

Kézműves napot rendezett a borbarátok egyesülete Pusztaszentlászlón

Az első két esztendőhöz képest sikerült megduplázni az Újhegyi Kézműves Nap látogatóinak számát. A harmadik alkalommal megtartott rendezvény szervezői ezt tartják az egyik legnagyobb eredménynek.

Gyuricza Ferenc

A kovács Horváth Márk a helyi mestereket képviselte Fotó: GYF/Zalai Hírlap

Az elmúlt hét szombatján benépesült a közép-zalai település melletti dombhát, helybéliek és távolabbról érkezők, fiatalok és idősebbek, nézelődők és szőlészettel-borászattal foglalkozók egyaránt találtak maguknak elfoglaltságot a kora délutántól estig tartó rendezvényen. A sátorban szakmai előadások, kulturális programok váltották egymást, pár lépéssel odébb kézművesek és helyi termelők bemutatókkal vegyítve kínálták portékáikat, míg a helyi gazdák borkóstolókkal kedveskedtek a vendégeknek.

A kovács Horváth Márk a helyi mestereket képviselte Fotó: GYF/Zalai Hírlap

– Amikor két éve az első kézműves napunkat megszerveztük, az volt a szándékunk, hogy csábítsuk fel a hegyhátra az embereket, s mutassuk meg nekik, hogy milyen munkák mellett készülnek a borok, s milyen örömet jelent a szőlővel foglalkozni – mondta Kaj István, a programot szervező Újhegyi Borbarátok Egyesületének elnöke, a település polgármestere. – Azt szeretnénk, ha a fiatalok is kedvet kapnának ehhez az életformához, s ebben értünk is el eredményeket. Most egy másik célt fogalmaztunk meg, szeretnénk, ha Pusztaszentlászló is felkerülne Zala megye és az ország borászati térképére. E tekintetben is vannak már sikereink, hiszen megyei versenyeken aranyérmet szerzett borok készültek a hegyháton.

Kaj István hozzátette, a kézműves nap megszervezésekor a sokszínűségre is törekedtek, így a kiállítók között kovács és kádármester, fafaragó és kosárfonó, fazekas és bőrös, valamint kézműves és őstermelő egyaránt előfordult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában