Támogatás

2018.01.18. 15:54

Kézilabdapálya kialakítására pályázik Keszthely

A VSZK udvarán kialakítandó kültéri kézilabdapálya megvalósítására nyújt be pályázatot a keszthelyi önkormányzat a Georgikon Diáksport Egyesülettel együttműködve. Erről is döntött a képviselő-testület csütörtöki, rendkívüli ülésén.

Keszey Ágnes

A Magyar Kézilabda Szövetség támogatási programja keretében pályázik a város a VSZK leromlott állapotú pályájának megújítására. A pályázati kiírás része, hogy bizonyos kritériumoknak megfelelő sportszervezettel legyen szakmai együttműködés, így az önkormányzat a projekt megvalósítása érdekében együttműködési megállapodást köt a Georgikon Diáksport Egyesülettel.

A 22x42 méteres műanyag burkolatú pálya kialakításának, a játéktér felfestésének és a sporthoz szükséges eszközök beszerzésének költsége bruttó 31 millió 750 ezer forint, ehhez 30 százalék önerő szükséges.

A képviselő-testület döntése értelmében egyéb költségeket (előkészítés, esetleges áremelkedések) is figyelembe véve az önkormányzat a megvalósításra 13 millió forintot tervez be az idei költségvetésbe. Ha támogatást kap a terv, a kivitelezés befejezési határideje a tervek szerint ezév augusztus 31.

A képviselők többségének szavazata értelmében a Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívásához csatlakozva az önkormányzat elutasítja a Soros-tervet és hogy Keszthelyen bevándorlás-szervező irodát működtessenek, egyben felkéri a kormányt, ha kell, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv ellen.

A képviselők a csütörtöki rendkívüli ülésen két önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti ügyéről is tárgyaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában