Útlezárások lesznek

2019.06.13. 16:10

Keszthelyi triatlon: több ezer versenyző rajtol el a hétvégén

Közel 2500 versenyző teljesítő a hétvégén a 575 Triathlon – Keszthely különböző futamait. Az országos bajnokság idején megye egy részén útlezárások lesznek.

Keszey Ágnes

A keszthelyi triatlonra már pénteken érkeznek a résztvevők, 18 órakor kezdődik a megnyitó a Balaton-parton. Szombaton reggel 8 órakor a Városi strandról rajtolnak a középtáv versenyzői, akiknek a limitidő szerint 15.30-ig kell célba érkezniük.

-1,9 kilométer úszás, 9 kilométer kerékpározás és 21 kilométer futás a középtáv. Ez a középtávú országos bajnokság útlezárásokkal is jár – mondta el érdeklődésünkre Viczián Gábor főrendező. Reggel a Balaton-partról a városból kivezető utakon lesz félpályás útlezárás – a főbb utak közül ez a Kossuth, Deák és Georgikon utcákat érinti, majd körülbelül 8.30-tól 9.10-ig a 71-es, 75-ös és 760-as úton érnek el a hévízi körforgalomig. Ezután a 760-as és a 76-as úton teljes útzár lesz, egészen Nagykapornakig. Áthaladni a mándi elágazónál lehet. A hévízi körforgalomtól a keszthelyi Balaton-partig tartó szakaszon – körülbelül 10 óráig a visszafelé haladó mezőny biztonsága érdekében ismét félpályás lezárás lesz. 17.30-tól 19.30-ig a sprint táv, azaz a 750 méter úszást, 20 kilométer kerékpározást és 5 kilométer futást teljesítők mezőnye versenyez, majd 20.40 és 22.30 között a naplementében kezdődő, sötétben véget érő esti futás, azaz a Sunset Run mezőnye teljesíti a 7 vagy tetszés szerint 14 kilométeres távot. Másnap, vasárnap délelőtt a 2x4 kilométeres váltófutás, a LoveRun, valamint a Enduraid gyerekfutást rendezik majd, majd a Balaton-parti színpadon 12 és 13 óra között Rubint Réka tart alakreform órát.

Az útlezárásokat mutató ábrák megtalálhatóak zaol.hu oldalunkon, de a szervezők az érintett útszakasznál már napokkal korábban erre figyelmeztető táblákat is kihelyeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában