Biciklisek

2018.08.03. 12:00

Kerékpáron fedezték fel az Őrség értékeit

Közösségi élmény és sport. A Rozgonyi- iskola az idén tizedik alkalommal megszervezett kerékpáros túrája keretében ezúttal az Őrség nevezetességeit fedezte fel.

Benedek Bálint

Jó hangulatban bicikliztek 220 kilométert Fotó: Jeszenői Csaba

A Jeszenői Csaba, a kanizsai iskola igazgatója mellett Jaskó Veronika és Böröcz Zsolt tanárok által szervezett kerékpáros túra a sport mellett számos kulturális, valamint szórakoztató programot kínált a fiataloknak. Indulás előtt kerékpáros ismeretekkel gazdagodtak, melyben a váltó használatától a bolyban való tekerésig több hasznos információval gazdagodtak. Az útvonalak kiválasztásánál a pedagógusok törekednek arra, hogy a gyermekek ismerjék meg szűkebb, illetve tágabb pátriájukat, ezért több helyszín rendszeresen szerepel a programban.

– Őrimagyarósdon négy évvel ezelőtt jártunk, s most egy új, 22 fős társasággal csillagtúraszerűen ismét bejártuk a környék legszebb részeit – mesélte Jeszenői Csaba.

– Jó szokásukhoz híven a tanulók a térkép ismeretében már előre felkészültek egy-egy adott település látványosságiból és történetéből, melyet aztán elő is adtak a társaiknak. Persze olykor maradtak nyitott kérdések, ezeket a helyiekkel megvitattuk, és például Pityerszeren a falumúzeumban tárlatvezetéssel kedveskedtek a csapatunknak. Megnéztünk egy bivalyrezervátumot is, Szőcén pedig a tőzegláp élővilágát bemutató interaktív kiállítás is nagyon sok fiatal érdeklődését lekötötte. Az intézményvezető hozzátette: közel 220 kilométert teljesítettek nagyrészt aszfalton, ám olykor terepen is tekertek, és közben 30 települést láttak.

Jó hangulatban bicikliztek 220 kilométert Fotó: Jeszenői Csaba

– Árral szemben kenuztunk a Rábán, iszapfocit tartottunk egy felázott labdarúgó pályán és megfürödtünk a zalalövői Borostyán-tóban – sorolta legnagyobb élményeit Timmermann Léna, Lakos Hanna, Vörös Vanda és Vörös Marcell.

– No meg persze sokat bicikliztünk. Néhány dombon is felkapaszkodtunk, sőt előfordult, hogy földúton közelítettünk meg egy nevezetességet. Ebben a kivételesen jó társaságban persze minden megtett kilométer óriási élmény volt, alig várjuk a következőt. Ezzel Jeszenői Csaba és kollégái is így vannak, sőt az év egyik csúcspontjaként tekintenek a táborra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában