Szonda Ipsos

2018.04.18. 07:00

Kérdőíves kutatás indult Muraföldén

A héten indult el az a kérdőíves kutatás a városban és a környező településeken, ami a térség gazdasági, társadalmi, egészségi, kulturális, természetes és épített környezeti, valamint oktatási fejlettségét vizsgálja. A kutatást a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete finanszírozza.

Pásztor András

Fotó: Fülöp Réka

Mint kiderült: a Szonda Ipsos kérdezőbiztosai a térségben nyolcszáz, 16 évnél idősebb lakost (600 nagykanizsait és 200 lakost Murafölde 36 kiválasztott településéről) keresnek fel. A kérdőíves lekérdezés korra, nemre, illetve városrészre tekintettel lesz reprezentatív.

Mint elhangzott: a Mura Nemzeti Program célkitűzése, hogy az agrárium és a turizmus mint gazdaságfejlesztési eszközök segítségével közép- és hosszú távon megoldja a térség gazdasági-társadalmi problémáit és olyan stabil helyi gazdaságot, valamint erős identitással rendelkező térséget hozzon létre, mely garantálja e vidék fenntarthatóságát és további fejlődését.

Fotó: Fülöp Réka

Ez a folyamat a térség és a város egymást kiegészítő és egymásra ható élénk kapcsolata nélkül nem elképzelhető.

A KRAFT (Kreatív város – fenntartható vidék) program is hasonló szellemiség mentén jött létre, és mivel Nagykanizsán is működik KRAFT központ, ezért ez a két program gyorsan egymásra talált.

- Számunkra azért is értékes ez a kutatás, mert a Mura Program még a stratégiamegvalósítás kezdetén tart, így van módunk egy kezdeti állapotfelmérésére, tehát a későbbiek során, ha évek múltán egy újabb felmérést végzünk, láthatjuk majd az elmozdulást, a program hatását, a fejlődést – hangsúlyozta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, a Mura Program vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában