Játszva ismerhető meg a 30 éves város

2019.04.24. 15:00

Kártyák és dobókocka segítségével járhatjuk be Letenyét

Népszerű a Letenye-társasjáték, melyet az önkormányzat a várossá válás idei, 30. évfordulójára készíttetett el.

Horváth-Balogh Attila

A társasjáték több elemből áll Fotó: ZH Archívum

Mint azt Farkas Szilárd polgármestertől megtudtuk, a jubileumi alkalomra kiadott társasjáték megvalósítása Mészáros T. László zalaegerszegi fotóst, kiadványszerkesztőt dicséri.

A társasjáték több elemből áll Fotó: ZH Archívum

– A társasjáték komplex csomag, mely úgy játszható, hogy közben a játékosok megismerik Letenye város nevezetességeit – magyarázta Farkas Szilárd. – Tartozéka 4 bábu, 1 dobókocka, Letenye kártyák, a játéktábla, melynek lépőmezői a híres letenyei platán őszi levelei, és egy, a játékszabályról szóló írás, valamint pöttyös kártyák, melyek új játékszabályt generálnak. A Letenye kártyák városunk nevezetességeit, látnivalóit mutatják be, melynek szöveges összeállításában a városi könyvtár dolgozói működtek közre. A játék lehetőséget ad arra is, hogy a szabályoktól eltérjünk és egyedi szabályokat találjunk ki. A társasjátékot egyszerre négy személy tudja játszani, melynek célja az, hogy a kihúzott kártyákon szereplő nevezetességeket felkeressük – az a játékos nyer, amelyik ezt előbb teszi meg.

Farkas Szilárd polgármester végezetül hozzáfűzte, a játékosok mindeközben nem pusztán szöveges információk szintjén, hanem vizuálisan is megismerhetik Letenye fő látnivalóit, ugyanis a kártyákon nemcsak a szöveges információk, hanem a határ menti város nevezetességeinek fényképei is megtalálhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában