Határtalanul pályázat

2019.06.15. 10:00

Kárpátaljára utaztak a gősfaiak

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul pályázat keretében Gősfa önkormányzata ötnapos kárpátaljai kiránduláson vett részt.

ZH

A gősfaiak csoportja a kiránduláson Fotó: gősfai önkormányzat

A csoport látogatást tett Kárpátalja egyik leghíresebb várában, a Zrínyi Ilona által hősiesen védett munkácsi várban, majd a belvárost is megismerte egy séta során. Ungváron megnézték a Gerényi rotundát, a Váralja Kávézó Múzeumot, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot és az óvárost.

A gősfaiak csoportja a kiránduláson Fotó: gősfai önkormányzat

Beregszentmiklós múltját és jelenét Bartos József várúr mutatta be. A gősfaiak a Szolyvai Emlékparkban megemlékeztek a málenkij robot áldozatairól. A Vereckei-hágón lévő millenniumi emlékműnél koszorút helyeztek el. Sétáltak a festői szépségű Sipot-vízesésnél és felvonóval feljutottak a Gemba hegy oldalába. Megismerkedtek az Árpád-vonal védelmi rendszerrel és leereszkedtek az egyik épen maradt parancsnoki bunkerbe. Hazafelé Beregszásszal ismerkedtek. A helyi középiskolában a Gősfai Rozmaring Tánccsoport táncházat tartott az iskola tanulóinak, majd borkóstoló keretében Gősfa polgármestere, Farkas Tiborné 420 ezer forint adományt adott át a nagymuzsalyi középiskola vezetőjének, a külső mellékhelyiség felújítására, tájékoztatta lapunkat Hessel Ferencné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában