Elismerés

2019.06.08. 07:00

Karl Mondl a közösség szolgálatáért kapott díjat Letenyén

A város polgármestere, Farkas Szilárd A köz szolgálatáért kitüntető címet adott át pénteken Karl Mondl-nak, a Prinzersdorf-i Europamittelschule igazgatójának.

Horváth-Balogh Attila

Karl Mondl Farkas Szilárdtól vette át az elismerést Fotó: Horváth-Balogh Attila

A bensőséges ünnepség az Andrássy Gyula Általános Iskolában zajlott le, mely már 20 éve működik együtt diákok és tanárok csereprogramja keretében a prinzersdorfi intézménnyel. A kapcsolat élővé és tartalmassá tételéért a kezdetek óta sokat tesz Karl Mondl, az alsó-ausztriai oktatási intézmény vezetője.

Letenye képviselő-testülete augusztus 20., államalapító Szent István királyunk ünnepe alkalmából adományozta neki tavaly a kitüntetést, ám Karl Mondl akkor azt nem tudta átvenni. Most azonban a soron következő látogatás keretében két kolléganőjével és 18 diákkal Letenyén töltött pár napot, ami jó alkalom volt az elismerés átadására.

Karl Mondl Farkas Szilárdtól vette át az elismerést
Fotó: Horváth-Balogh Attila

Beszédében Farkas Szilárd polgármester kiemelte: a gyerekek és felnőttek között kialakult kapcsolatok nemcsak a személyes találkozókra korlátozódnak, hanem az év többi napján is működnek napjaink technikai vívmányainak köszönhetően.

– A két iskola teljes elköteleződéssel ápolja ezt a kapcsolatot és szeretne így tenni a jövőben is – jelentette ki a polgármester. – Hiszen ezáltal a felek új, a magukétól különböző kultúrát ismerhetnek meg, így tágulnak a világról szóló ismereteik, s nyitottabbá válnak más nemzetek fiai iránt.

Az eseményen Simon Márta, a letenyei iskola igazgatója meglepetéssel készült: osztrák kollégájának átadta az Andrássy-emlékérmet, az iskola saját elismerését. Az oktatási intézmény így kívánta megköszönni az októberben nyugdíjba vonuló Karl Mondl munkásságát.

Az ünnepség után a házigazdák és a vendégek a Fáma Házába vonultak, ahol népi játékokkal ismerkedtek és pogácsát sütöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában