Mint egy kisebb "cápa"

2019.03.18. 17:30

Kapitális méretű harcsát fogott egy horgász a kanizsai Csónakázó-tóban

Grandiózus harcsát fogott egy horgász a Csónakázó-tóban néhány nappal ezelőtt. A kapitális méretű hal 203 centiméter és 61 kilogramm.

Szabó Zsófia

Fotó: a szerző

A harcsát a miklósfai Sajni István akasztotta „horogra” nagy, közel mint másfél órás küzdelem után.

-Pontyhorgászatra indultunk a szomszédommal, Imre Gézával, a nemzeti ünnepen. A Csónakázó-tó erdő felőli, csendes részén telepedtünk le- mesélte Sajni István, a Miklósfai Új Út Horgászegyesület tagja. – Egyszer csak kapásom lett, bevágtam, ám egy nagy harcsát láttam, ponty helyett. Pedig utóbbira alkalmas, monofil zsinór volt a boton. Ezért is tartott hosszú ideig, mire kicsörlőztük, alapos küzdelem után, a harcsát. A mérlegelés megállapította: 61 kilogramm és 203 centiméter a kifogott hal. Negyed évszázada horgászom, még sosem fogtam harcsát, nemhogy ekkorát. Láttuk, korábban már más is próbálkozhatott ezzel a hallal, ugyanis két horog volt a torkában. Vélhetően, ha mi nem fogjuk ki, előbb-utóbb elpusztult volna, mivel így enni sem nagyon tudott – tette hozzá Sajni István. Elárulta azt is: a szerencse mellett a véletlen is szerepet játszott a sikeres „pecázásban”. Leggyakrabban ugyanis a miklósfai tónál horgászik, ám idén a Vasutas Horgászegyesület kezelésében lévő Csótóra is váltott horgászengedélyt. Első alkalommal horgászott ebben az esztendőben a tónál, s rögvest kapitális halat fogott. „Pályafutása” során egyszer találkozott ezen kívül nagyobb méretű hallal: 15 kilogrammot „nyomott” a ponty.

Fotó: a szerző
Fotó: a szerző
Fotó: a szerző

A harcsát azóta feldolgozták: porciózva került a hűtőládába. Rántott hal már készült belőle frissében, a többi, korántsem kevés adagból pedig még tejfölös pörkölt is fő majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában