Eveztek

2019.07.11. 14:50

Kapcsolatokat építettek a zalaegerszegiek Szibériában

Februárban a szibériai Jugra tartományból járt küldöttség a megyeszékhelyen, június végén pedig meghívásukra kilenctagú egerszegi csapat viszonozta a látogatást.

HP

A keskeny, fából készült csónakokban ügyesség kellett az evezéshez Fotó: Horváth István

A Jugra–Zala hagyományőrző, kulturális megállapodás részeként jöttek létre a találkozók, melyeknek az idei szibériai programját egy speciá­lis hagyományőrző evezősverseny adta. Horváth István, a zalaegerszegi vásárcsarnok intézményvezetőjének vezetésével harmadik alkalommal vettek részt zalaegerszegiek a háromnapos rendezvényen.

A keskeny, fából készült csónakokban ügyesség kellett az evezéshez Fotó: Horváth István

– Június utolsó hétvégéjén utaztunk a Nyeftyejuganszk járásban levő Szkazka Szabadidő Központba, a verseny helyszínére. A megnyitón Natalja Vlagyimirovna Komarova, Jugra kormányzója fogadott bennünket, aki februárban járt városunkban küldöttségük élén. Nagy élmény volt az a három nap, aminek teljes költségét a meghívók fedezték. Az evezősversenyt hagyományos facsónakokkal vívják, amiben nem tudtuk felvenni a helyiekkel a versenyt, borultunk is a lélekvesztőkkel. De nem is ez volt a lényeg, hanem a kapcsolatok építése. Mi magyar ételekkel láttuk vendégül a bennünket fogadókat, halászlét, pörköltet, vadast főztünk, lángost sütöttünk.

Találkoztak Vlagyimir Suvalovval, Szurgut polgármesterével is, s tárgyalást folytattak egy szurguti magyar termékek boltja létrehozásáról. Az ötlet a szibériaiak zalaegerszegi látogatásán a piacon vetődött fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában