Speciális, erős kötőanyag

2017.10.15. 09:00

Kanizsán a felmart, átdarált útalappal újítják fel a rossz minőségű utakat

Elsőként az Őrtorony utca rekonstrukciója kapcsán alkalmazzák azt az újszerű technológiát, amivel betonszilárdságú útalap állítható elő.

Pásztor András

A Templom tér északi szakaszán már elkészült az új, erős útalap, a jövő héten pedig az aszfaltozás is elkezdődik az érintett útszakaszon Fotó: Szakony Attila

Fitos István, a városüzemeltetési feladatokkal is megbízott VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója elmondta: a héten kezdődött útfelújítás során egy új gépet hozattak, ami az útba korábban elhelyezett alapot felmarja, átdarálja, majd egy speciális kötőanyag hozzáadásával új, betonszilárdságú alapot biztosít az útnak.

A Templom tér északi szakaszán már elkészült az új, erős útalap, a jövő héten pedig az aszfaltozás is elkezdődik az érintett útszakaszon Fotó: Szakony Attila

– Elsőként itt, az Őrtorony utcában próbáltuk ki a technológiát, a hatalmas gép alig egy nap alatt elvégezte a több mint 3000 négyzetméteres terület átdolgozását – árulta el a vezérigazgató, aki hozzátette: ha beválik a technológia, akkor a jövőben – az anyagi források függvényében – még több önkormányzati fenntartású utat hozatunk rendbe. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy olyan utakat javítsunk, melyek vagy nem rendelkeznek vagy már töredezett alappal rendelkeznek.

Fitos István elmondta: az Őrtorony utca és a Templom tér északi oldalának mintegy 800 méter hosszúságú szakaszának felújítása megközelítőleg 18 millió forintba kerül, ám ez az összeg fajlagosan még mindig olcsóbb, mintha toldozták-foltozták volna a kátyúkat vagy teljesen új útalapot készítettek volna.

– A jövő héten már az aszfaltréteget terítik az úton, aztán majd kiderül, hogy ez a technológia mennyire tartós – mondta a vezérigazgató, aki jelezte: a költségeket a VIA Kanizsa Zrt. teljesen önerőből finanszírozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában