Sárkányok harca

2019.06.11. 14:00

Kanizsa a közösségi vízi sport fellegvára

Pénteken az általános- és középiskolás csapatok, a „sulisárkányok”, szombaton pedig a felnőtt baráti, munkahelyi közösségek és a települések csapatai szálltak vízre, és mérték össze erejüket, gyorsaságukat a 11. Nagykanizsai Sárkányhajó Fesztiválon.

Horváth-Balogh Attila

Öröm az arcokon, miután az OT-DKG vegyes csapata megnyerte az első időfutamot

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A sportkedvelő közösségek dél-zalai csúcsrendezvényére a hagyományok szerint a Csónakázó-tavon került sor a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub és a Nagykanizsai Vízisárkányok Sport Egyesület (NaVi SE) szervezésében. A pénteki diákversenyre 19, a szombati felnőtt versengésre pedig 34 csapat nevezett. A pénteki versenynapot Balogh László, az önkormányzat humán bizottságának elnöke, a szombatit pedig Dénes Sándor polgármester nyitotta meg. A polgármester arról beszélt: Nagykanizsa mára a fesztiválok városává nőtte ki magát, a sárkányhajós idén már a 3. ilyen rendezvény. S rögtön a résztvevők figyelmébe ajánlotta az előttünk álló hétvégén sorra kerülő sörfesztivált.

Öröm az arcokon, miután az OT-DKG vegyes csapata megnyerte az első időfutamot
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A pénteki napot az általános iskolák 5–6. osztályos kategóriájában a Kőrös Dragons nyerte, míg a 7–8. osztályosok közt a Zrínyi Sárkányok állhattak a dobogó legfelső fokára. A középiskolás mezőnyben a Keri Junior lett az első.

Szombaton, a felnőttmezőnyben a nagykanizsai OT Industries-DKG Gépgyártó Zrt. négy csapattal, összesen 40 fővel képviseltette magát.

– A DKG már 11. éve, a kanizsai sárkányhajózás történetének kezdetétől jelen van a versenyen csapatokkal – mondta Simon Gyula, a gárdák felkészítője. – Ezúttal indítottunk férfi, női és céges csapatot, sőt, a települési kategóriába is neveztünk, szeretnénk Nagykanizsa legjobb sárkányhajós munkáltatója lenni.

A felnőttek versenyében a Fürge és a Fitt Rehabikák csapatok különdíjat érdemeltek ki. A települések versenyét a budapesti Vas-lapátok nyerték, a cégek mezőnyében a Kanizsa Trend lett a legjobb. A baráti társaságok közt a nagykanizsai Dragon Warriors tagjai állhattak a dobogó legfelső fokára, a férfiak mezőnyében a Kanizsa Tempo, a nőknél pedig az Amazon Warriors bizonyult a legjobbnak.

A medálokat és a kupákat Dénes Sándor adta át a versenyzőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában