Rendbe kell hozni több utat

2019.08.29. 07:00

Kamerák figyelik Lentit

A város több pontján helyeznek el kamerákat, harcolva a jogellenes cselekmények (főként az illegális hulladéklerakás) ellen. Erről is döntöttek a képviselők a tegnapi soros önkormányzati ülésen.

Korosa Titanilla

A városvezetés abban bízik, hogy a berendezések lehetővé teszik az elkövetők tetten érését, illetve elrettentik majd az érintetteket a jogellenes cselekményektől. A kamerák üzembe helyezése fokozatosan történik. A városi művelődési központ épületének környezetét négy, a vásár és piac területét két kamera figyeli, de a Lenti-hegyre, az Előhegyi utcában lévő hulladékgyűjtő sziget mellé is telepítenek egy kamerát. Emellett megtörténik a szükséges rendőrségi rögzítő egység beüzemelése, illetve a Kossuth utca 2-be, a hatemeletes épület tetejére egy antennát is felszerelnek.

Tárgyaltak a képviselők a tegnapi vis maior pályázat benyújtásáról is. Ezt az indokolja, hogy idén július végén a szélsőséges időjárás következtében a Lenti-hegyen több helyen, főként az Előhegyi úton erősen fellazult a padka, kimosódott a mészkő burkolat, az érintett útszakasz jelentős része nehezen járható és balesetveszélyes. Hasonlóan megrongálódott a bárszentmihályfai városrészben a közút, amit sárral öntött el az eső, s ezáltal a bazaltburkolat fellazult.

A nagymértékű burkolatromlás miatt ezeken a szakaszokon a biztonságos közlekedési feltételeinek biztosítására a burkolat és útpadka helyreállítása vált szükségessé. A munkálatok elvégzéséhez vis maior támogatást kíván igénybe venni az önkormányzat. Az utak, útpadkák helyreállítási költsége mintegy 2 millió forint, amihez közel 574 ezer forintot a város saját forrásból biztosít. Elfogadták az ülés keretében a helyi települési értéktárbizottság elmúlt féléves munkájáról szóló beszámolót is. Elhangzott, hogy bekerült a kulturális értékek közé a hazai és nemzetközi porondon egyaránt szereplő helyi Kerka Táncegyüttes is. Ezzel kapcsolatban Horváth László polgármester javasolta, hogy terjesszék fel a néptáncegyüttest a megyei értéktárba való felvételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában