Az építkezés éve lesz

2019.01.14. 07:00

Jövőkép és perspektíva a nyolcadik kanizsai Bethlen-bálon

Nyolcadik alkalommal rendezte meg az önkormányzat szombaton a város hivatalos báli rendezvényét, a Bethlen-bált a Medgyaszay Házban.

Horváth-Balogh Attila

Dénes Sándor és Cseresnyés Péter is koccintott a Bethlen-bálon Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A résztvevők ezúttal is jótékony célt támogattak belépőjük megvásárlásával, az önkormányzat a bál bevételével az idén 70 éves Szivárvány Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-t, illetve egészen pontosan az Alapítvány a Fogyatékosokért nevű alapítványt segíti, az enyhén fogyatékos, autista gyermekek neveléséhez járul hozzá.

Az eseményen beszédet mondott Dénes Sándor polgármester és Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, aki egyben a bál alapító fővédnöke is.

Dénes Sándor és Cseresnyés Péter is koccintott a Bethlen-bálon Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– A város életében nagyon fontos szerepet tölt be a Bethlen-bál – jelentette ki Dénes Sándor, aki megemlékezett a bál tavaly elhunyt társalapító fővédnökéről, dr. gróf Bethlen Istvánról is. – Az összetartozás szép megnyilvánulása, a jótékonykodás révén pedig a polgári hagyományok továbbvivője. A báli szezon kezdetén, az újévköszöntés jegyében az óévről már nem akarok beszélni, az új év feladatai közül pedig csak néhányról szeretnék szólni. Ez az építkezés éve lesz: folytatjuk a bölcsődék, óvodák, utak felújítását, s a Modern Város Program kanizsai nagyprojektjei is eljutnak idén az alapkőletételig és elkezdődik a kivitelezés.

 

Ezt megerősítette Cseresnyés Péter, aki emellett a 8. bál kapcsán arra is rámutatott: az elmúlt 8 év számos sikert és eredményt hozott országos és helyi szinten egyaránt.

– Azt kívánom, hogy jövő év elején, a 9. Bethlen-bálon az idén elért és megvalósult sikerekről beszélgethessünk, és elmondhassuk, hogy olyan városban élünk, amely büszke a múltjára, büszke a jelenére és nagy optimizmussal tekint a jövőbe – szögezte le a miniszterhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában