A gyerekek nagy örömére

2019.09.18. 07:00

Játszótéravató a Landorhegyi-iskola udvarán

Sok kis­iskolás jött, de még a közeli óvodából is érkeztek gyerekek tegnap délután a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola udvarára, ahol rövid avatóünnepség után birtokba vehették az új játszóteret.

Hajdu Péter

A gyerekek az ünnepségen műsorral vették birtokba a játszóteret Fotó: Katona Tibor

A létesítmény több mint 4 millió forintból a Zalaegerszegi Tankerületi Központ fejlesztéseként készült el. Hinták, csúszdás játszóvárak, mászóka és árnyékolt homokozó kapott helyet az udvaron.

A gyerekek az ünnepségen műsorral vették birtokba a játszóteret
Fotó: Katona Tibor

A vendégeket és a gyerekeket Mátai Ferenc iskolaigazgató köszöntötte, majd Balaicz Zoltán polgármester szólt a hasonló létesítményekről. Mint mondta, a zalaegerszegi közterületeken 83 játszótér van, ezek számát növelik a bölcsődei, óvodai, iskolai játszóterek. A polgármester beszédében nagyra értékelte a Landorhegyi általános iskola oktató-nevelő munkáját és a szülők segítő tevékenységét, amihez gratulált. Elmondta, hogy nemrég sikerült 300 millió forintos beruházással megvalósítani az iskola teljes felújítását, most játszóteret avatnak, de a fejlesztések ezzel nem értek véget, a városi közgyűlés döntése értelmében új kosárlabdapálya építésére is sor kerül az udvaron.

Kajári Attila, a tankerület igazgatója az iskolai játszóterek állapotfelméréséről, valamint a sportlétesítmények felújításáról szólt az ünnepségen, majd Makovecz Tamás, a terület önkormányzati képviselője beszélt a landorhegyi fejlesztésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában