Átalakulás

2019.08.24. 11:30

Innovációs és tudásközpont épül a gazdasági egyetemen Zalaegerszegen

Az átadásig még bő másfél hónap hátravan, és már jelentős átalakuláson ment át a BGE négyszintes oktatási épülete, ahol tegnap az intézmény és a város vezetői tájékozódtak a munkálatokról.

Arany Gábor

Dr. Vadvári Tibor alpolgármester (balról), dr. Gubán Miklós, Lambertné Katona Mónika, a BGE GKZ kiemelt projektigazgatója, Balaicz Zoltán, Ekler Krisztina és Kustor Bence építésvezető Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Többszörös egyeztetés eredménye

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) barnamezős beruházásban épülő Innovációs és Tudásközpont többszörös egyeztetés eredményeként valósulhat meg. A BGE projektje 694 millió forint támogatást nyert, ami zömmel az épület kialakításának költségeit fedezi. A berendezésekre, műszaki eszközökre pedig további 253 millió forintot sikerült kormányzati támogatásból elnyerni oly módon, hogy ezt a megyeszékhely fejlesztését szolgáló Modern Városok Programba illesztették be.

Dr. Vadvári Tibor alpolgármester (balról), dr. Gubán Miklós, Lambertné Katona Mónika, a BGE GKZ kiemelt projektigazgatója, Balaicz Zoltán, Ekler Krisztina és Kustor Bence építésvezető Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Jelentős átalakuláson esik át az épület

A munkaterületet április 10-én vette át a kivitelező Szabadics Zrt., ahogy erről Ekler Krisztina, a cég területi vezetője beszélt. A beruházás hat hónapja alatt a négyszintes épület teljes, közel négyezer négyzetméternyi belső tere átalakul, több helyen az épületszerkezetet is érintő módon, és külső megjelenésében is jelentős változáson esik át. Teljes burkolatcsere zajlik, vizesblokkokat alakítanak ki, újítanak fel, nyílászárókat cserélnek, liftet építenek, akadálymentesítenek.

Gubán Miklós, a gazdasági kar dékánja elmondta, a tudásközpont közel 650 informatikus- és közgazdászhallgatót szolgál ki, mégpedig kiscsoportos foglalkozásokon, gyakorlatorientált oktatásban, szimulált, azaz a valósággal megegyező, 50-70 fős vállalati munkahelyi környezetben. Az épület úgynevezett elméleti kapacitása egyébként 110 fő. Az innovatív megoldásoknak köszönhetően bővül az egyetem kutatási hálózata, és ezzel jelentősen fejlődhet a város, valamint a régió gazdasága is, hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában