Nyílt nap a középiskolásoknak

2018.01.30. 16:28

Időutazó drón repült a terembe a BGE nyílt napján

A zalai és megyén kívüli középiskolások tegnap a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kara Zalaegerszeg (BGE GKZ) képzési rendszerévek ismerkedhettek kedden.

Arany Horváth Zsuzsa

Kép: Lambertné Katona Mónika dékán olvasta fel a drón által hozott, a képzeletbeli jövőből érkezett levelet. Háttérben a zalaegerszegi kar iránt érdeklődő középiskolások Fotó: Katona Tibor

A zalai középiskolákon kívül Szombathelyről, Kaposvárról, Sárvárról, Körmendről is érkeztek fiatalok, aki a pályaválasztás előtt állva a felsőoktatás nyújtotta lehetőségekről tájékozódnak ezekben a napokban, hiszen a jelentkezésüket február 15-ig kell beadni az egyetemekre, főiskolákra.

Kép: Lambertné Katona Mónika dékán olvasta fel a drón által hozott, a képzeletbeli jövőből érkezett levelet. Háttérben a zalaegerszegi kar iránt érdeklődő középiskolások Fotó: Katona Tibor

A távirányítással működő repülő szerkezeten érkezett, s Lambertné Katona Mónika dékán által felolvasott levélből kiderült, a robotika és a digitális fejlődés révén beláthatatlan jövő tárulhat a jövendő egyetemi hallgatók elé is, ám az biztos, hogy a BGE GKZ által az informatika, a pénzügyek, a gazdálkodás terén nyújtott ismeretekre szükség lesz.

Fotó: Katona Tibor

A dékán vázolta a kar képzési struktúráját, a gazdálkodás-menedzsment, a pénzügy-számvitel és a gazdasági informatika képzés szerkezetét, kitért a tanulást és a gyakorlatot egyszerre biztosító, 2014-ben az országban elsőként bevezetett duális képzésre, melynek keretében 18 vállalattal állnak kapcsolatban. Így a jól teljesítő diákok már az egyetemi évek alatt megszerezhetik azt a munkahelyi gyakorlatot, amit az álláshirdetésekben kérni szoktak a cégek. A tanulás befektetés, mondta a kar vezetője, de nem mindegy, a családnak mennyibe kerül a diploma. Míg a mai árakon számolva Budapesten 8,6 millióba is kerülhet a négyéves képzés, addig Zalaegerszegen az ösztöndíjak és a kollégiumi elhelyezés mellett 1,6 millióra lehet számítani.

Az érdeklődők az előadások után labortúrán vettek részt és bejárták a 14 hektáros zöld kampusz területét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában