Segítségnyújtás

2019.09.11. 08:00

Idősbarát Régió: workshopot tartottak az Apáczai művelődési központban

Minél tovább önálló életet élni – ehhez kíván segítséget nyújtani idős embereknek az a program, amelyben osztrák és magyar egészségügyi és szociális szakemberek vesznek részt.

Arany Gábor

Christina Mohr esetmenedzser Ausztriából érkezett, és a stájerországi tapasztalatokról beszélt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az Idősbarát Régió nevet viselő, 465 millió forintos költségvetéssel működő, az Európai Unió 95 százalékos, vissza nem térítendő támogatását élvező projekt 2017 elején indult útjára, és ebben az évben zárul majd le. Győri, szombathelyi, zalaegerszegi, valamint bécsi és gleisdorfi intézmények kapcsolódtak be a munkába, és a résztvevők kedden az egerszegi Apáczai művelődési központban tapasztalatcserét, workshopot tartottak, melyre közel száz szakember gyűlt össze.

Christina Mohr esetmenedzser Ausztriából érkezett, és a stájerországi tapasztalatokról beszélt
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A projekt kiemelt célja, hogy olyan módszereket dolgozzanak ki, amelyek segítségével az idős emberek a lehető legtovább önállóan és megszokott környezetükben élhetnek. A program részeként a Zalaegerszegi Gondozási Központba esetmenedzser került – árulta el az intézmény vezetője, Radics Andrea.

– Felméri az idős személy, illetve a hozzátartozók szükségleteit, igényeit, és hozzásegíti őket a szolgáltatásokhoz – magyarázta. – A városban húsznál több szociális szolgáltató működik, ebben laikusként nem könnyű eligazodni. A mai találkozónk fő célja, hogy a szociális és az egészségügyi szektor együttműködését, az eddigi tapasztalatokat megtárgyaljuk.

A résztvevőket Tolvaj Márta alpolgármester köszöntötte, szólva az önkormányzat idősbarát törekvéseiről. Kiemelte: a megyei jogú városok közül elsőként sikerült 400 millió forint uniós támogatást felhasználva modernizálni a szociális ellátórendszer infrastruktúráját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában