Tesznek a nyugdíjasokért

2018.07.13. 08:30

Idősbarát címre pályázik Lenti

Az év zalai idősbarát önkormányzata címre pályázik a város. Erről is döntött a képviselő-testület tegnap soron kívüli ülésén.

Korosa Titanilla

Sok idős embernek nagy segítséget jelent a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, amely a zalaszentgróti és a nagykanizsai járásban sem szűnik meg, a működtetést állami szerv veszi át Fotó: Shutterstock

A Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Idősügyi Tanács adományozza az idősbarát önkormányzat címet minden évben két arra érdemes településnek. Lenti 2014-ben már megkapta a kitüntetést, de mint Horváth László polgármester az ülésen kiemelte: az önkormányzat évről évre törekszik az idősek életminőségének javítására, sok programot szervez a nyugdíjasoknak, és a helyi közélet alakításába is bevonja az időskorúakat és szervezeteiket. Az értük tett intézkedések feljogosítják a várost arra, hogy pályázzon a címre, hangzott el, amit augusztus 31-ig tehetnek meg.

Döntöttek a képviselők az európai mobilitási héthez való csatlakozásról és ehhez kapcsolódóan támogatási kérelem benyújtásáról. A nemzetközi rendezvényt szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal tartják meg. Célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A lakosságszám figyelembevételével Lenti a programokhoz másfél millió forintra pályázhat.

(Kiemelt kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában