a város gazdaságát is segíti

2018.06.20. 11:30

Húsz évvel ezelőtt nyílt meg Zalaegerszeg tourinform irodája

Jubileumi ünnepséget tartottak tegnap a helyi tourinform irodában, a város idegenforgalmáért dolgozó intézmény megalakulásának 20. évfordulója alkalmából.

A jubiláló tourinform iroda munkatársai (balról) Tódor Tamás, Pereszteginé Szabó Julianna, Egyed Anett és Köcse Henriett Balaicz Zoltán társaságában Fotó: Katona Tibor / ZH

A város gazdaságát is segíti

A megyeszékhely önkormányzatának fenntartásában és a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai irányításával működő iroda munkatársait Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte. Megemlékezett arról, hogy 1998. június 15-től alakította meg az önkormányzat az irodát. A polgármester az elmúlt két évtized idegenforgalmának eredményeiről szólva elmondta: az akkori városvezetés jól döntött, amikor létrehozta az intézményt, amely nemcsak a szezonban, de egész évben a város imázsának fejlesztésén, a turisztikai attrakciók eladásán fáradozik, és ezzel a város gazdaságát is segíti. A polgármester elismerően szólt az irodát közel húsz éve vezető Pereszteginé Szabó Julianna munkájáról, valamint a dolgozók tevékenységéról. Mint mondta, az egerszegi Tourinform iroda az országos irányító szervétől eddig minden évben kiváló szakmai értékelést kapott. Közben megsokszorozódott az iroda látogatottsága és a feladatai is, ez utóbbiak között említette, hogy szép eredményeket értek el az új kihívások terén, például az online felületeken, a közösségi médiában történő megjelenésben.

A jubiláló tourinform iroda munkatársai (balról) Tódor Tamás, Pereszteginé Szabó Julianna, Egyed
Anett és Köcse Henriett Balaicz Zoltán társaságában Fotó: Katona Tibor / ZH

Eleinte „csak” információt szolgáltattak, aztán jött a marketing

A polgármester elmondta, hogy 2017-ben Zalaegerszeg turizmusa jól alakult, ezt mutatják az adatok is. Tavaly közel 26 ezer vendég érkezett a városba, s ez a szám majdnem 18 százalékkal több a 2016-osnál. A vendégek tavaly 67 ezer éjszakát töltöttek Zalaegerszegen, ami az előző évhez képest 45 százalékos növekedés. Balaicz Zoltán ezt követően az iroda munkáját elismerő oklevelet adott át a vezetőnek. Pereszteginé Szabó Julianna – aki a nyugdíjba vonulása előtti utolsó munkanapján vett részt az ünnepségen – ugyancsak megemlékezett a húszéves múltról. Elmondta: a polgármesteri hivatal épületében kezdték a munkát, és mióta kinőtték első helyüket, a Széchenyi téren dolgoznak. A szakmai feladataikról szólva közölte: eleinte csak információs feladatokkal és adatgyűjtéssel foglalkoztak, majd három év múlva kezdtek a marketingmunkába, amely ma is kiemelkedő terület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában