Ünnepi készülődés

2018.03.28. 07:10

Húsvéti foglalkozást tartottak az időseknek Lentiben

A Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium 9. évfolyamos önkéntesei is közreműködtek tegnap az időseknek szervezett foglalkozáson.

Korosa Titanilla

Idősek és fiatalok a közös programon, jobbra Nagy Katalin, a foglalkozás vezetője Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Húsvéti kézműves foglalkozást tartottak tegnap a Kolping Gondozási Központban az idős lakóknak. A programot Nagy Katalin kézműves vezette, kinek segítségével húsvéti asztaldíszeket készíthettek a résztvevők.

– A gondozási központban önkéntesek segítségét is igénybe vesszük, hogy minél hatékonyabban segítsük az idős rászorulókat és családtagjaikat – mondta Vörös Beáta a nappali ellátás vezetője, a program szervezője, aki azt is elmondta: az önkéntesek szerepvállalását egy pályázat keretében különböző programokon keresztül is erősítik. – Az idősek számának növekedésével a szociális intézményünk kihasználtsága folyamatosan magas, így az önkéntesek fontos szerepet töltenek be az otthon által biztosított szolgáltatások színvonalának emelésében. Úgy gondoljuk, az önkéntesség lehet az egyik útja a generációk közti együttműködésnek. Ez a tevékenység az összefogást, a felelősségérzetet, a mindennapos egymásra figyelést erősíti a generációknál.

Idősek és fiatalok a közös programon, jobbra Nagy Katalin, a foglalkozás vezetője Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Az idősek szívesen fogadták a gimnazistákat, akik amellett, hogy segédkeztek a húsvéti dísztárgyak elkészítésében, beszélgettek is munka közben a nyugdíjas résztvevőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában