újra a régi lesz

2019.06.06. 09:00

Helyreállítják a zalakarosi termáltavat

A Termáltó és Ökopart tavából tavaly május elején a meder alján keletkezett óriási kráteren át elszivárgott a víz. A helyreállítási munkák néhány hete zajlanak.

Benedek Bálint

A sok eső nehezíti a munkavégzést Fotó: Szakony Attila

A vizsgálatok kiderítették: a tó alatt húzódó vízelvezető rendszer sérülése okozta a problémát. Novák Ferenc polgármestertől megtudtuk: szakértők bevonásával alaposan körüljárták a témát, és javaslataik alapján költséghatékony, ám biztonságosan üzemeltethető rendszert választottak. A tó ürítését és töltését továbbra is meg kell oldani, ezért vezetékek kötődnek majd a mederhez. De létezik korszerű technológia, amivel az újabb hiba kizárható.

A sok eső nehezíti a munkavégzést Fotó: Szakony Attila

A Zalakarosi Fürdő közbeszerzés után megbízott egy vállalkozót a feladattal, ám a munka az esős időjárás miatt nehezen halad. – A mederben a vezetékek cseréje megtörtént, most a vízzáró fólia hegesztése következik – mondta Novák Ferenc. – Ezt követően indulhat a meder feltöltése, és nagy hangsúlyt fektetünk a növényzet visszatelepítésére. Azon vagyunk, hogy a tó mielőbb visszanyerje korábbi pompáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában