Születésnap avatóval, főzéssel, verssel, tánccal, zenével

2019.04.13. 09:00

Hatvanöt éves az egerszegi Báthory-suli

A héten gazdag programsorozattal ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

Fincza Zsuzsa

Kónyáné Tömpe Lívia igazgatónő felvágta az iskola születésnapi tortáját Fotó: Fincza Zsuzsa/Zalai Hírlap

Kedden felavatták az új gasztronómiai szaktantermet, szerdán a vendéglátó oktatási kabinetben 13 zalai séf örömfőzés keretében tartott bemutatót a szakácstanulóknak, csütörtökön neves előadókkal immár harmadik alkalommal csatlakoztak a világszerte népszerű Logisztika napjához. Tegnap nagyszabású ünnepségen emlékeztek meg a jeles jubileumról, majd este színes programokkal kapcsolódtak a „Szakmák éjszakája” rendezvény sorozatához.

Kónyáné Tömpe Lívia igazgatónő felvágta az iskola születésnapi tortáját Fotó: Fincza Zsuzsa/Zalai Hírlap

A jubileumi ünnepségen Soós László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium osztályvezetője az iskola dinamikus fejlődését és sokoldalúságát emelte ki, amelyre méltán büszke az intézmény. Szabó Károly, a ZSZC kancellárja a pedagógusok, a diákok és a szülők lelkesedését, összefogását méltatta, dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a Báthory-suli erényeként a csapatmunkát hangsúlyozta. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere kitüntető emléklappal ismerte el a tanintézménynek a megyeszékhely életében betöltött közösségteremtő szerepét, a magas színvonalú szakmai és nevelő munkát, mellyel a város hírnevét is öregbítik. Barta András, a Báthory István Alapítvány – Vállalatok és Vállalkozók a Szakképzésért kuratóriumának elnöke Nívódíjat adott át Csiszár Zsoltné mesterpedagógusnak, a Báthory-suli gyakorlatioktatás-vezetőjének.

Felelevenítve a múltat, köszöntötte a jelenlévőket az iskola nyugalmazott igazgatói közül Vincze Gyula és Bogár Imre, az intézmény jelen törekvéseiről utódjuk, Kónyáné Tömpe Lívia igazgatónő számolt be. A műsorról az iskola jelenlegi és egykori diákjai gondoskodtak, szavaltak táncoltak, zenéltek, majd Ruis Dávid mixer látványos show keretében mutatta be a koktélkészítés magasabb tudományát.

Az iskola cukrásztanulói által készített születésnapi tortát Kónyáné Tömpe Lívia igazgatónő vágta fel, pohárköszöntőt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában