Foglalkozások

2019.07.23. 11:00

Hasznos tudnivalókkal gazdagodnak a lenti szülőklubban

Szülőklub-foglalkozások zajlottak le a helyi egészségfejlesztési irodában és városi művelődési központban.

Korosa Titanilla

Képünk az egyik játékos foglalkozáson készült Fotó: Korosa

Az első öt alkalommal babamasszázs-tanfolyamon vehettek részt az anyukák és a kicsik, majd babamóka elnevezéssel hangszeres-mondókás foglalkozás zajlott. A 25 alkalom során szakképzett védőnők tájékoztatták az érdeklődőket a várandósság nehézségeiről, problémáiról, a terhesség alatti egészséges táplálkozásról, a kismamák testmozgásának fontosságáról, a szülőszoba „rejtelmeiről”, a vajúdásról, a gyermekágyi problémákról. Továbbá szó volt a csecsemők táplálásáról, a szoptatás fontosságáról, a baba-mama torna jelentőségéről, a csecsemők természetes igényeiről, a védőnői feladatokról, a család mint rendszer átalakulásáról, a normatív krízisek kezeléséről, a párkapcsolatról és a szülőségről. Illetve a gyermek után járó ellátásokról, a hozzátáplálásról is.

Képünk az egyik játékos foglalkozáson készült Fotó: Korosa

A gyakorlati foglalkozásokat követően a szülőknek lehetőségük nyílt kötetlen beszélgetésre, egymás közötti tapasztalatcserére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában