Hamarosan

2019.08.16. 08:00

Három külterületi útszakasz újul meg Letenyén

Három külterületi útszakasz felújítása kezdődik el a városban hamarosan, közel 107 millió forintos ráfordítással.

Horváth-Balogh Attila

Farkas Szilárd a beruházás egyik helyszínét mutatja Fotó: Gergely Sz

Farkas Szilárd polgármestertől megtudtuk: az önkormányzat a Vidékfejlesztési Programtól nyert 96,2 millió forintot a fejlesztésekre. Ehhez a város 10,6 millió forint önrészt tett hozzá, így a projekt teljes költsége megközelíti a 107 milliót.

– A képviselő-testület még a pályázat benyújtása előtt hosszasan tárgyalt a projektről – mondta Farkas Szilárd. – Arra jutottunk, hogy az utóbbi időben nőtt a természetközeli turizmus jelentősége, s a város külterületén több horgásztó is található, amelyeken aktív sporttevékenység zajlik. Ezért pályáztunk három külterületi útszakasz felújítására, ezek ugyanis a Mura gátjához, illetve a Fényesi-kavicsbányához, az ottani horgásztóhoz vezetnek, ahol rendszeresen szerveznek versenyeket a pecásoknak. De azért is fontos ezen utak felújítása, mert a Mura-program keretében hamarosan kezdődik a területen a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság egyik fontos projektje, amely a természetközeli legeltetéses gazdálkodás visszaállítását célozza. Az infrastruktúra-fejlesztés révén könnyen megközelíthetővé válik a majdani szarvasmarhatelep és a tanösvény.

Farkas Szilárd a beruházás egyik helyszínét mutatja Fotó: Gergely Sz

A három, összesen 3,5 kilométer hosszú útszakasz felújítása javítja a térség mezőgazdasági és erdészeti területeinek megközelíthetőségét is. A kavicsos útfelületeket bazalt váltja: a 30 éves használatra tervezett utak mellé stabil padka készül, és megvalósul a csapadékvíz-elvezetés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában