százan esküt tettek

2019.12.09. 09:00

Hallgatók és oktatók báloztak Kanizsán

A Kanyssa Hallgatói Alapítvány és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza pénteken a Honvéd Kaszinó tükörtermében rendezte meg hagyományos gólya- és seniorbálját, amelyen száz új hallgató tett esküt.

Benedek Bálint

Az egyetemi oktatók és a hallgatók közös tánca nyitotta az idei bált a Honvéd Kaszinóban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Az eseményen évek óta a hallgatók és az oktatók együtt, elegáns bál keretében ünneplik az évkezdést. Ehhez illően bécsi keringő nyitotta a bált, a résztvevők közös koreográfiát tanultak be. A rendezvényt dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának igazgatója nyitotta meg. Beszédében kiemelte: attól működik olyan jól az egyetem, hogy a tanárok odafigyelnek a hallgatókra, míg a közösség tagjai kitűnően építik egymást. Ez pedig manapság kevés intézményről mondható el.

Az egyetemi oktatók és a hallgatók közös tánca nyitotta az idei bált a Honvéd Kaszinóban
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Ezután a Kanyssa Hallgatói Alapítvány elnöke, Kölkedi Krisztián lépett a mikrofonhoz. Szerinte a kanizsai egyetem kis közössége annál erősebb, minél több hagyománya van. A gólyáké a jövő, ők gondoskodnak arról, hogy az értékek megmaradjanak.

Balogh László polgármester köszöntőjében elmondta: a város büszke az egyetemére, annak minden tanulójára, azokra, akik messzire viszik a város jó hírét. S persze azokra is, akik itt, Zala megyében kamatoztatják a megszerzett tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában