Találkozó

2019.09.04. 11:00

Generációk napja a zalaszentgróti termálfürdőben

A járási idősek tanácsa a városi önkormányzattal közösen szombaton a Szent Gróth Termálfürdőben tartotta a Generációk Napját.

ZH

Könnyű torna Turós Dóra (középen, kék felsőben) vezetésével Fotó: Szalay Csaba

A találkozóra a térségben működő nyugdíjaskörökön kívül meghívták a zalaszentgróti ifjúsági önkormányzat tagjait is. Megnyitóbeszédében Baracskai József polgármester köszöntötte a közel száz résztvevőt. A rendezvényen jelen voltak a bécsújhelyi Vöröskereszt és nyugdíjas szervezet képviselői, Karl Pietsch és Stefan Franye, valamint Dudás Gyula, a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének elnöke.

Könnyű torna Turós Dóra (középen, kék felsőben) vezetésével Fotó: Szalay Csaba

A polgármester köszönetet mondott a tanács tagjainak azért a tevékenységért, amellyel segítik az önkormányzat munkáját. Mint hangsúlyozta: véleményüket és javaslataikat mindig figyelembe veszik. A tanács elnöke, Szalay Csaba röviden vázolta az elmúlt három év munkáját, majd elmondta, hogy a térség idős lakói közötti kapcsolat kialakítása, erősítése a mostani találkozó célja.

A türjei Őszirózsák Néptánccsoport műsora után oldott hangulatban telt a délután, fogyott a sok sütemény és ital. Az önkormányzat pincepörkölttel kínálta, a Görcsi Fivérek zenével szórakoztatta a résztvevőket. A kánikulában sokan hűsítették magukat a medencékben. A találkozó ideje alatt a Vöröskereszt zalaszentgróti munkatársai elsősegélynyújtási és újraélesztési bemutatót tartottak, az Egészségfejlesztési Iroda aktivistái pedig vérnyomás- és vércukormérést végeztek, és könnyű tornával megmozgatták az arra vállalkozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában