Változatos kínálattal

2019.07.22. 15:00

Főzőverseny, aztán hajnalig tartó mulatság volt Muraszemenyén

Ideális időjárási körülmények között, hatalmas érdeklődés mellett immár hatodik alkalommal rendezte meg a település nyári fesztiválját a Muraszemenye Községért Közalapítvány. A szombati program főzőversennyel kezdődött s hajnalig tartó mulatsággal ért véget.

Gyuricza Ferenc

A hajnalig tartó bulihoz a Helium szolgáltatta a zenét Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A program célja a helyi közösség erősítése, a kulturális és szórakozási lehetőségek biztosítása volt. A műsorszámokat is ennek megfelelően válogatták össze, a zenei kínálat a mulatóstól egészen a rockig terjedt, de zumbát és különböző táncprodukciókat is láthatott a közönség, többek között a letenyei alapfokú művészeti iskola növendékeinek jóvoltából.

– A fesztivál a településünk legjelentősebb nyári s egyben a legnagyobb közösségi rendezvénye is, amelynek rendezését alapítványunk vállalta fel – mondta Stropka Józsefné kuratóriumi elnök. – A kezdeményezésünket az önkormányzat is támogatja, illetve akadnak további segítőink is, így valóban tartalmas programot tudunk biztosítani. A legfőbb célunk az volt, hogy minden korosztály számára tudjunk valamilyen elfoglaltságot kínálni, s az érdeklődési körétől függetlenül minden hozzánk kilátogató személy jól érezze magát. Örömmel tapasztaltuk, hogy a helyiek mellett rengeteg vendég is érkezett a faluba ezen a napon.

A hajnalig tartó bulihoz a Helium szolgáltatta a zenét Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A program délelőtt főzőversennyel kezdődött, ezen igazi ételkülönlegességeket is kóstolhattak az érdeklődők. A versenyt egy csokoládés, chilis spanyolos étellel a szlovéniai Izakovci, azaz Murasziget turisztikai egyesülete nyerte. A második helyezett a nagykanizsai Decoleres lett, míg a harmadik helyen egy helyi és lovászi tagokat felvonultató csapat végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában