Múlt és jelen összeért

2018.12.03. 13:00

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte az Asbóth-iskola

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte az Asbóth Sándor Szakgimnázium, Szakképzőiskola és Kollégium közössége az elmúlt hét végén.

Korosa Titanilla

A jubileumi ünnepség fellépői között volt az Asbóth Regatta és a Balogh testvérek – Balogh Evelin és Balogh Brigitta –, akik Zorán Ünnep című dalát adták elő közösen Fotó: A szerző

A Balatoni Múzeum dísztermében tartott jubileumi ünnepség tematikája a régi és az új találkozása volt, hiszen az iskola 50 éve azt bizonyítja, a kettő csak együtt létezhet.

Az ünnepi köszöntők sorát Manninger Jenő országgyűlési képviselő kezdte, aki arról beszélt, mennyire fontosak az oktatási intézmények. – Az ország jövőjének, megélhetésének fontos eleme a magas színvonalú szakképzés, minél több fiatal szerezzen olyan szakmát, amiből meg tud élni – mondta Manninger Jenő. – Büszkék lehetünk arra, hogy jó iskoláink vannak Keszthelyen, köszönet ezért a vezetőknek, tanároknak, akik bizonyították, hogy ezek az intézmények versenyképesek, jó eredményeket érnek el.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott arról szólt, hogy a ma iskolái óriási változásokat élnek meg, ami nem változik, az a két állandó szereplő: a tanár és a diák. Az Asbóth közösségéről elmondta, példaértékű a tantestület felkészültsége, a választható szakmák széles köre, a szakképzés színvonala és az iskolán belül a továbbtanulási lehetőségek megteremtése.

A jubileumi ünnepség fellépői között volt az Asbóth Regatta és a Balogh testvérek – Balogh Evelin és Balogh Brigitta –, akik Zorán Ünnep című dalát adták elő közösen Fotó: A szerző

Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy szakképző intézményeik, mint az Asbóth is, megtalálják a kapcsolatot a munka világával, azaz biztos szakmai tudással rendelkező fiatalok kerülnek ki az intézményből.

Az iskola öt évtizedes történetéről, a változásokról, fejlesztésekről és eredményekről, valamint a jövőbeni célokról Csótár András, az intézmény igazgatója beszélt. – Az iskola, mint egy újszülött gyermek, maga az ígéret. Bármi lehet belőle, és annak az ellenkezője is – mondta. – Mindez csak évtizedekkel a születése után derül ki. Jövője alakulásában döntő szerepe van az őt kezdetektől körülvevő emberek munkájának, szeretetének. Az Asbóth szerencsés csillagzat alatt született, kiváló pedagógusok, hozzáértő technikai és ügyviteli személyzet segíti nap mint nap abban, hogy megállja a helyét a középiskolák között.

Az ünnepségen fellépett az Asbóth Regatta, kiegészülve az intézmény egykori és mai diákjaival, szavalatok hangzottak el, majd kisfilmet láthatott a közönség, melyben múlt és jelen kapcsolódott össze. Végül az iskola egykori pedagógusait, dolgozóit köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában