egyszerűbb lett a feljutás

2019.08.22. 13:00

Felújították a hegyi utat Iharoson

Felújították a hegyi utat a somogy–zalai megyehatár közelében található településen.

Horváth-Balogh Attila

Több mint két kilométeren újult meg az út

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt Horváth Győző polgármester elmondta: az elmúlt években az önkormányzat által benyújtott 4 pályázat lett sikeres, ezek egyike a 2,2 kilométeres szőlőhegyi út felújítását célozta. A projekt értéke közel 100 millió forint. Néhány részen még hátravan a padkajavítás, és hiányoznak közlekedési táblák, például azokon a szakaszokon, ahol fekvőrend­őröket helyeztek el. A hegyi út felújításának jelentőségét az adja, hogy aki Nagykanizsa felől tart Iharosba, annak immár nem fontos keresztülautóznia Iharosberényen, hanem a településnév-tábla előtti kereszteződésben elfordulhat jobbra, és a szőlőhegyen keresztül, jó minőségű úton tudja megközelíteni Iharos településközpontját. A polgármester elmondta: a formálódó Mária-útvonalnak is fontos eleme lehet a szilárd burkolatú külterületi út.

Több mint két kilométeren újult meg az út
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Másik nyertes pályázatuk a piactér kialakítását célozza, itt a kiviteli terv készül. Az óvoda bővítésével és felújításával kapcsolatos pályázatuk költség­oldalát azonban át kell dolgozniuk az építőanyag-piacot érintő átlagos 30 százalékos áremelkedés miatt. A községháza energetikai korszerűsítésének megvalósítását pedig az energetikus szakemberek leterheltsége lassítja.

Horváth Győző reményei szerint azonban ősszel talán mindhárom projekt esetében sor kerülhet a közbeszerzési eljárások lefolytatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában