Új pályák

2018.09.28. 16:17

Fejlesztéseket adtak át a keszthelyi Georgikon Kar sporttelepén

Műanyag futósávot és távolugró nekifutót alakítottak ki a Pannon Egyetem Georgikon Kar sporttelepén, s felújították a távolugró gödröt. Az új pályákat tegnap adták át.

Keszey Ágnes

dr. Kardos József a Keszthely Városi Diáksport Egyesület elnöke köszöntötte az átadóünnepség résztvevőit

120 méteres műanyag futósávot és 40 méteres távolugró nekifutó pályát alakítottak ki a Georgikon sportpályáján. A megvalósításra 15 millió forintot az önkormányzat, 10 millió forintot a Magyar Atlétikai Szövetség biztosított. A sportpályát nem csak az egyetem hallgatói, hanem a Keszthelyi Diáksport Egyesület versenyzői is használják, s a városlakók is sportolhatnak itt. Manninger Jenő országgyűlési képviselő arról szólt, hogy bár az atléták felkészítési körülményei eddig hátrányosak voltak, de eredményeik jelentősek, ezek javulhatnak azzal, hogy korszerű körülményeket teremtettek számukra.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke előrevetítette a beruházás második ütemét: mint mondta, lehetőséget lát, hogy a fejlesztések néhány éven belül folytatódhatnak a sportpályán. Nagy Bálint Keszthely alpolgármestere kiemelte, hogy a sportolók és edzők igényeire alapozták meg a fejlesztési irányokat, s szólt város és egyetem együttműködéséről. Hegedüsné dr. Baranyai Nóra dékánhelyettes ugyancsak az összefogás és a sport fontosságára hívta fel a figyelmet.

dr. Kardos József a Keszthely Városi Diáksport Egyesület elnöke köszöntötte az átadóünnepség résztvevőit
Manninger Jenő, Nagy Bálint, dr. Kardos József, Hegedűsné dr. Baranyai Nóra és Gyulai Miklós adta át az új pályát
Az ifjú sportolók használatba vették az új pályákat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában