Mura-program

2018.04.06. 10:00

Fedezze fel kisvasúttal és kerékpárral a Mura-vidéket!

A Mura-program részeként megvalósuló erdei kisvasútfejlesztésről és ehhez kapcsolódóan a Szentpéterfölde és Pusztamagyaród közti útfelújításról tartottak tegnap sajtótájékoztatót.

Korosa Titanilla

Balról Gál Károly, a Zalaerdő Zrt. vagyongazdálkodási osztályvezetője, mellette Bányavári Gábor, Cseresnyés Péter és Rosta Gyula a sajtótájékoztatón

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A Zalaerdő Zrt. szentpéterföldi területén álló vadászházban ismertette a fenti fejlesztéseket Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Rosta Gyula, a társaság vezérigazgatója, valamint Bányavári Gábor, az út felújítását végző Colas Út Zrt. területi igazgatója.

Cseresnyés Péter elmondta: a Mura-program célja az agrárgazdaság és a turisztika fejlesztése, amibe a Zalaerdő Zrt. is bekapcsolódik. A térség adottságait kihasználva az aktív turizmus előmozdítása a cél és ehhez megteremteni a szükséges feltételeket, hogy például tematikus családi programokat tudjanak a turistáknak ajánlani, aminek része lehet a kisvasutas utazás és a kerékpározás is.

Rosta Gyula a Zalaerdő terveit és a megvalósuló útfelújítást mutatta be. Elhangzott, hogy még idén megújul és kerékpározhatóvá válik a Pusztamagyaród és Szentpéterfölde közti út mintegy 7 kilométeres szakasza.

Balról Gál Károly, a Zalaerdő Zrt. vagyongazdálkodási osztályvezetője, mellette Bányavári Gábor, Cseresnyés Péter és Rosta Gyula a sajtótájékoztatón
Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Korábban egy közel 5 kilométeres részt már felújítottak. A további tervek közt szerepel a pályahálózat bővítése és korszerűsítése, sor kerül eszközök beszerzésére, vasúti járművek felújítására, s a turisztikai attrakciókat is fejlesztik, hiszen a programban való együttműködés fontos célkitűzése, hogy a minél többen megismerjék az itteni tájat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában