díjakat is átadtak

2019.06.06. 09:00

Évadzáró a Hevesi Sándor Színházban – Az igazgató folytatná a nézőket szolgáló művészi munkát

Hat nagyszínpadi előadással várta a most zárult évadban nézőit a Hevesi Sándor Színház, amely tegnap tartotta évadzáró társulati ülését.

Arany Horváth Zsuzsa

Csoportkép a díjátadásról: Köves Marcell, Horváth Tamás, Ticz András, Helvaci Ersan Dávid, Bellus Attila, Kiss Ernő, dr. Iván Nándor, Nagy Ferenc, Ecsedi Erzsébet, dr. Besenczi Árpád, Besencziné Nagy Kornélia, Kovács Arnold, Herceg Ferencné, Szakály Aurél Fotó: Pezzetta

A közönség láthatta a Bérgyilkos a barátom vígjátékot, a negyvenkétszer játszott, Isten pénze című musicalt, az Advent a Hargitán színművet, A vihar kapujában drámát, az Abigélt és a Windsori víg nők vígjátékot. Az évad összegzését tegnap dr. Besenczi Árpád igazgató tárta a társulat és a vendégek elé.

A találkozón részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és dr. Vadvári Tibor alpolgármester is. Elhangzott: az igazgatói pályázatról jövő héten dönt a fenntartó, az egyedüli jelölt mostanra dr. Besenczi Árpád, aki jelezte: ha megkapja a bizalmat, a jelenlegi vezetőtársakkal és ugyanazzal a társulattal, az eddigi szempontok mentén szeretné folytatni az elsősorban a nézőket szolgáló művészi munkát.

Az évadzárón 13 díj talált gazdára.

Csoportkép a díjátadásról: Köves Marcell, Horváth Tamás, Ticz András, Helvaci Ersan Dávid, Bellus Attila, Kiss Ernő, dr. Iván Nándor, Nagy
Ferenc, Ecsedi Erzsébet, dr. Besenczi Árpád, Besencziné Nagy Kornélia, Kovács Arnold, Herceg Ferencné, Szakály Aurél Fotó: Pezzetta

Az évadzárón Besenczi Árpád szólt a januárban bejelentett nagyszabású épületfelújításról, melynek részleteit még nem ismerik, de míg tart, a moziban játszik a társulat. A jövő évad előkészítése elkezdődött, három darab (Oscar, Sóska, sültkrumpli és az Óz) próbái zajlanak.

A direktor elmondta: 72 333 néző fordult meg a színházban, 11 341 bérletes, ők 248 előadást néztek meg, a repertoár 131 millió forintos bevételt hozott. Televíziós felvétel készült az Advent a Hargitán előadásból, a Caligula helytartója a Vidéki Színházak Fesztiválján szerepelt, Balogh Tamásnak a legjobb férfi alakítást hozva. Távozik Kátai Kinga színművész, nyugdíjba megy Fitos Ferenc sofőr, érkezik Nagy Johanna, aki a Kaposvári Egyetemen szerzett színművészdiplomát. A nézői szavazatok alapján az Abigél lett a legjobb előadás, a közönségdíjat Ecsedi Erzsébet nyerte el, a műszaki stáb tagjainak járó Arany Deszka díjat Horváth Tamás kapta, a Máriáss-díjat, vele Béres János plakettjét a társulat szavazatai révén Kiss Ernő vehette át, a Forgács-gyűrűt a Művészeti Tanács javaslatára Kovács Arnold ügyelő érdemelte ki.

A Terminátor díjat és vele Bencze Irén tűzománc alkotását a legtöbb előadásban játszó Helvaci Ersan Dávid kapta, a Cserebogár díjat a koraszülöttfutásra létrejött 8 tagú társulati futóváltó nevében dr. Iván Nándor mecénás és csapatkapitány vette át. A 2011-ben alapított Nívódíjat Bellus Attila színművésznek ítélték oda, a Színházbarát Alapítvány Ticz Andrásnak, Besenczi Árpádnak és Helvaci Ersan Dávidnak adott díjat, melyet Barta András kuratóriumi elnöktől vettek át. A Pro Theatro díjat Nagy Ferenc, a szervezési osztály vezetője kapta. Új díjat alapított Buday-Art névvel Buday Mihály festőművész: a teátrum vizuális értékeit emelő társulati tagnak ajánlotta fel Thália című alkotását, amelyet Herceg Ferencné, a férfi ruhatár vezetője nyert el. A Színházbarátok Köre díját Szakály Aurél színművész kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában