Milyen fogyatékkal élni?

2019.05.11. 09:00

Érzékenyítő programot tartottak a lenti gyógypedagógiai intézményben

Érzékenyítő rendezvényt tartottak pénteken a Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben.

Korosa Titanilla

Kőhalmi Balázs és Kőhalmi Ágnes zeneterapeuták

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A programon a speciális iskola súlyosan, halmozottan fogyatékos tanulói mellett a Mesevár óvoda nagycsoportosai, illetve a Vörösmarty-iskola és Gönczi-gimnázium diákjai vettek részt.

– A 21. század társadalmában fontos kérdés az érzékenyítés, jelen kell lennie a mindennapokban, tennünk kell ennek érdekében – mondta Szabóné Zakó Krisztina intézményvezető. – A mai nap célja, hogy a többségi intézményekbe járó gyerekeknek játékosan bemutassuk, hogy milyen fogyatékossággal élni.

Kőhalmi Balázs és Kőhalmi Ágnes zeneterapeuták
Fotó: Korosa Titanilla

A közös zeneterápiás foglalkozás mellett 7 állomáson a különböző fogyatékossági típusok megtapasztalására nyílt lehetőségük a résztvevőknek.

Szabóné Zakó Krisztina arról is beszélt, hogy a rendezvény egy 3 éves, európai uniós projekt keretében valósult meg, az Európai Szociális Alap támogatásával. A célra mintegy 280 millió forintot nyert el a Zalaegerszegi Tankerületi Központ.

– Célunk a tankerületi központ gyógypedagógiai és szakszolgálati intézményeinek módszertani megújítása – magyarázta a Móricz-iskola igazgatója –, illetve hogy a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek, fiatalok számára minőségi, méltányos, inkluzív környezetet teremtsünk, és javítsuk azt a feltételrendszert, amiben az ő nevelésük, oktatásuk folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában