Neked munka, nekem álom

2018.03.19. 17:51

Érzékenyítő program Kanizsán: Kipróbálták, milyen az álommunkahelyen

A „Neked munka, nekem álom” program keretében hétfőn a dolgozni vágyó fogyatékkal élő, valamint a megváltozott munkaképességű emberek kipróbálhatták magukat a kiválasztott álommunkájukban. Az érintettek és az érdeklődők a program részleteiről előtte, a Halis-könyvtárban hallhattak rövid tájékoztatást.

Benedek Bálint

Írországban tíz éve működik sikeresen a program, három éve Európa több országa is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez, mely ezúttal a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége koordinálásával valósulhatott meg.

Az eseményen elhangzott: az érzékenyítő programra harmincan jelentkeztek, akik közül most tíz fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű ember ismerhette meg az álommunkahelyét. A kiválasztottakat tapasztalt önkéntesek kísérték a cégekhez, szervezetekhez, ahol egész nap a segítségükre voltak.

A szervezők elmondták: a foglalkozásokon a napi rutin mellett várhatóan különböző érdekes és igazán különleges tevékenységbe nyerhetnek betekintést a szerencsések. A program hosszú távon jelentősen hozzájárulhat a megváltozott munkaképességűek integrációjához.

A jelenlévőket Dénes Sándor polgármester is köszöntötte. Szerinte az, hogy a munkáltató és a munkavállaló személyesen, a munka világában találkozik egymással, jól szolgálja az elfogadás ügyét.

- A speciális helyzet kitűnő kapcsolatot teremt az emberek között, s mindegyik fél számos új impulzussal gazdagodik – így a városvezető. – A mindennapi tevékenységünkben megmutathatjuk a tehetségünket és az akaratunkat. Ez a program pedig egy lehetőség, mely nagyban segíti a fogyatékkal élők munkahelyi beilleszkedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában