Elismerések a 25 évért

2019.02.12. 08:00

Értékelte munkáját a botfai polgárőrök egyesülete

Nagy aktivitással, színes programokkal ünnepelte működésének 25. évét a Botfa Városrészi Polgárőr Egyesület – összegezték tavalyi munkájukat a civil szervezet közgyűlésén.

Fincza Zsuzsa

A kitüntetett botfai polgárőrök Németh Péterrel (b), Donáczy Dezsővel (balról a 3.) és Gecse Péterrel (j) Fotó: A szerző

Az 1993-ban alakult egyesület eredetileg a településhez tartozó szőlőhegyek értékeinek védelmére szerveződött, de mára a külterületek mellett az egész városrészre kiterjesztették a bűnmegelőzést. Sőt, mint Németh Péter, az egyesület elnöke beszámolt róla, a 72 fős csapat Botfa közösségi életének is szerves részévé vált. Azonkívül, hogy őrködnek a polgárok javai felett, biztosítják a helyszíneket, a felvonulások szabad útvonalát és aktívan részt vesznek a városrész valamennyi eseményén, saját rendezvényekkel színesítik a városrész életét. Botfán hagyományosan a polgárőrök szervezik a borversenyt, a nevükhöz kötődik a közösségi májusfa állítása majd a kitáncolása, s újabban a tömegeket megmozgató traktoros találkozó is.

A kitüntetett botfai polgárőrök Németh Péterrel (b), Donáczy
Dezsővel (balról a 3.) és Gecse Péterrel (j) Fotó: A szerző

Gecse Péter alpolgármester a fentiek mellett a belvárosi rendezvényeken való részvételüket méltatta, Kocsis Sándor, a helyi sportegyesület elnöke a focimeccsek rendjének biztosításában végzett hatékony munkájukat köszönte meg, Horváth Viktor rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorításáért végzett érdemeiket ismerte el, hozzátéve, az idén a közös járőrözések számát is emelni kívánják. Donáczy Dezső, zalaegerszegi járási koordinátor hozzátette: idén több feladat vár a botfai polgárőrökre, a megyeszékhely is jelentkezett a Közlekedik a család akcióhoz, és a lebonyolításában számítanak az egyesületre.

A jubileum alkalmából az alapító tagságért, a huzamos ideig végzett polgárőr szolgálatért Szent László-plakett kitüntetésben részesült a botfai egyesület tagjai közül Hozbor László, Hozbor Tibor, Hozbor Ferenc, Katarics Ferenc, Németh József, Olasz Tibor és Takács Dezső. FZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában