Határon túli kapcsolatok

2018.02.16. 09:00

Erősödő közösségi szellem a kanizsai honvédoknál

A Nagykanizsai Honvéd Egyesület kapcsolatot épít ki a határ horvát oldalán található Prelog (Perlak) nyugdíjas egyesületével.

Horváth-Balogh Attila

Többek közt ezt is jelezte a Nagykanizsai Honvéd Egyesület közel 150 tagjának a civil szervezet keddi közgyűlésén Tarr Ernő elnök, nyugállományú ezredes.

A kezdeményező látogatás kanizsai részről már megtörtént, ennek viszonzásaként idén Nagykanizsán fogadják a prelogiakat a Nagykanizsai Honvéd Egyesület tagjai.

Az elnök a Honvéd Kaszinóban megrendezett éves értékelő és beszámoló közgyűlésen kijelentette: a legfontosabb eredménynek 2017-ből azt tartja, hogy az egyesületben sikerült megőrizni és erősíteni a közösségi szellemet. A tavaly év eleji 130 fős taglétszám az év végére 148-ra nőtt, s ki lehet jelenteni, hogy az egyesület az egyik legnagyobb civil közösség a városban.

A tagság számos sikeres saját, illetve külső programon és rendezvényen vett részt, előbbiek sorában például az urak nőnap alkalmából felköszöntötték az egyesület hölgy tagjait, lebonyolították a Gőcze István vezérőrnagy emlék-lövészversenyt, megemlékeztek a magyar honvédelem napjáról, kirándultak Szeged-Ópusztaszer, valamint Kisbér-Bábolna-Mór térségébe és disznótort tartottak Bagolán.

A külsős rendezvények sorában pedig képviselték az egyesületet például az önkormányzat városi megemlékezésein, részt vettek az idősek ünnepi hét programjain, a Honvéd Kaszinó rendezvényein, s látogatást tettek a zalaegerszegi, keszthelyi, lenti társszervezetek közgyűlésein.

Az eseményen Tarr Ernő 11 főnek mondott köszönetet az egyesület érdekében végzett munkájukért, valamint gratulált a házigazda intézmény, a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó igazgatójának, Halmos Ildikónak, aki dr. Simicskó István honvédelmi minisztertől nemrég a Honvédelemért kitüntető cím második fokozatát vehette át a katonai kultúra megőrzése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában