Várhatóan június végére fejeződik be a beruházás

2019.03.13. 11:30

Épül a hévízi nagyparkoló

A terveknek megfelelően halad a fürdőváros nagyparkolójának felújítása, a nemrég megkezdett második ütem várhatóan május elejére, a teljes beruházás pedig június végére készül el.

Varga Lívia

A parkoló keleti oldalának térkövezésével elindult a beruházás második üteme

Fotó: Varga Lívia

A nagyparkolón átvezető, a két ki- és bejáratot összekötő új, T-1 jelű út már elkészült, s a kivitelező végzett annak alépítményi munkálataival is, azaz a csapadékelvezetéssel, továbbá megvannak az olajfogók és az átjárók is, tájékoztatta lapunkat Papp Gábor polgármester. Közben, már a második ütem részeként, elindult a parkoló keleti oldalának térkövezése, amivel párhuzamosan a csapadékvíz-elvezető rendszer tisztítása és telepítése is megtörténik – a tervek szerint május elejére.

A parkoló a T-1 jelű úttól keletre továbbra is zárva van, az attól nyugatra lévő parkolófelületek viszont használhatók. A térkövezés befejezése után a lezárt területek „cserélődnek”, de a létesítmény két irányból való autós megközelítése mindvégig biztosított lesz.,

A parkoló keleti oldalának térkövezésével elindult a beruházás második üteme
Fotó: Varga Lívia

– A megvalósítás összetett feladat a közbeszerzések, továbbá a folyamatos átjárhatóság, a parkolás és a gyalogosforgalom biztosítása miatt, s összefüggésben van a város csapadékvíz-elvezetésével, a Széchenyi utca átépítésével, valamint a láp- és tóvédelemmel – sorolta Papp Gábor. – Pluszmunkák is jelentkeztek, mint például a parkoló keleti oldalán a bekötőút és a Széchenyi utca közötti erdőterületek mentén lévő árkok tisztítása.

Ezután következik a harmadik ütem, azaz a nyugati oldal burkolása, a zöldfelületek kialakítása és a világítás kiépítése.

A beruházás, emlékeztetett a polgármester, három különböző forrásból valósul meg – mintegy bruttó 500 millió forintból. S várhatóan 2019 június végére készül el teljes egészében.

Fotó: Varga Lívia

A napokban a Széchenyi utca déli oldalán, a Kölcsey és az Ady utca között mintegy 420 méter hosszan lecsövezték és befedték az árkot, rézsűt alakítottak ki, befolyócsatornákat építettek ki, és a szakaszt alkalmassá teszik a gyalogos közlekedésre. A beruházás városi önerőből valósult meg. A Kölcsey utca felé eső szakaszon, a termelői piaccal egy vonalban, 15-20 fizetőparkoló kiépítését tervezik, még az idei év első felében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában